Terima kasih

Terima kasih kepada yang singgah diblog ini..

Monday, November 8, 2010

BukuSebelum cuti Deepavali baru - baru nie akak menerima bungkusan nun jauh dari Pekan Pahang..he..he saja nak wat gempak.. sebenarnya 2 hari sebelum tu telah menghubungi Zati D'hati untuk memesan buku Panduan Asas Menghias Kek.. betapa gumbiranya dapat buku tu.. malas nk cari kat kedai..rasa lebih jimat kalau order..almaklum kalau mencari buku kat kedai bukan buku jek yg dapat macam2 ada nanti..terlebih sudah!!
Bak kata Zati, hobi menghias kek nie kena banyak belanja dari sekecil2 pekakas hingga la sebesar2 pekakas kena beli..tapi kita jgn beli banyak terus.. satu-satu dik mengumpul barang sebab barang untuk membuat kek nie boleh dipakai sampai bila2 selagi tak bocor atai berkarat. Barang2 yang dimaksudkan adal pekakas seperti nozel, acuan dan lain2 lagi..bukan bahan basah atau bahan buat kek ye..jgn salah faham.
Buat masa nie akak tengah mengumpul nozel dan loyang untuk membakar kek. Oleh kerana oven yang ada masih kecil saiznya maka akak hanya terhad memilih loyang atau acuan yang bersaiz 12" kebawah sahaja... dala hati bilakah nk dapat oven idaman... tak per ..pelan-pelan lah.

Berbalik kepada buku ini, isi kandungan lengkap dgn cara2 ,menghias kek untuk yang baru mengenali dunia menghias kek macam akak nie.. banyak ilmu didapati.. kalau dikelas masakan kita diajar menghasilkan kek, dalam buku ini lebih kepada mengajar cara menghias kek. Bagi akak ianya sangat memenafaatkan, selain kos yg murah dan bila2 masa aje kita boleh buka buku ini..he..he.. nak kuar duit nak masuk kelas sangat-sangat lah payahnya kecuali tersangatlah nak pergi ambil kelas..he..he.. Budjet oh budjet selalu lari....Buku ini siap ditandatangan dengan kata2 semangat.. nie yg tak sabar nk balik mendeko nie..keh..keh

No comments:

Post a Comment